Portrékiállítás nyílt a várban

Portrékiállítás nyílt a várban
Nagyvárad – Szerda délután a Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében, a Civil Társadalom Napjához kapcsolódva Szeifried Zoltán kisvárdai festő- és grafikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás a nagyváradi vár MM kiállítótermében.

Az egyetemes zeneművészet, illetve az irodalmi és a színművészeti élet meghatározó személyiségeiről készült grafikákat körülbelül három hétig lehet megtekinteni, hétköznaponként 16-18 óra között.

A tárlatnyitón Kiss Loránd, a Matyi Műhely egyesület programszervezője köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Fleisz János, a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetségének (BINCISZ) az elnöke vette át a szót, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy tulajdonképpen egy új kulturális helyszínnek a Festum Varadinumhoz történő csatlakozásáról van szó, hiszen a nemrég megnyított MM pódium eddig értelemszerűen nem szerepelhetett az ünnepségsorozat lokációi közt. Holló Barna képzőművész úgy vélte: nem volt könnyű dolga az alkotónak, hiszen ahány ember, annyi portré és megannyi lelkivilág, amelyek lenyomatait mind fel kell pásztázni a papírra. Szeifried Zoltán annak a meggyőződésének adott hangot, hogy azok a személyiségek, akik értékeket képviselnek, megérdemlik, hogy portré készüljön róluk, többek közt ezért is vállalkozott rá, hogy elkészíti alkotásait.

A megnyitó fényét Meleg Vilmos és Rácz Mari színművészek, valamint a Trio Republicii zenekar közreműködése emelte.

Ciucur L. Antonius