Pornóbotrány: felmondott az igazgatónő

Csütörtökön beadta felmondását a zilahi Mihai Eminescu Általános Iskola igazgatónője, akinek pornóvideója és fotói az internetre is felkerültek. A franciatanárnő és férje intim együttlétüket örökítette meg ily módon.

Ioan Abrudan Szilágy megyei tanfelügyelő nyilatkozata szerint a tanárnő a felmondásával együtt egyéves fizetés nélküli szabadságot is kérvényezett szeptember 1-jétől kezdődően. „Érkezett a mai nap folyamán Daciana Ana tanárnőtől egy kérvény, melyben kifejezi óhaját, hogy egy éves fizetés nélküli szabadságra menne, szeptember 1-jétől kezdődően. Ugyanakkor elküldte a felmondását is a zilahi Mihai Eminescu Általános Iskola igazgatói tisztségéből. A felmondást tudomásul vettük, így Ana asszony egyszerű tanügyi alkalmazottként lesz számon tartva a továbbiakban” – mondta Abrudan, hozzátéve, hogy a szabadságkérelemről a következő napokban fognak dönteni.

Ez volt az első alkalom, hogy Daciana Ana felvette a kapcsolatot a Szilágy megyei Tanfelügyelőséggel, azt követően, hogy az őt és a férjét szexuális kapcsolat közben mutató fényképeket és videókat felfedezték az interneten egy felnőttekhez szóló oldalon. Ioan Abrudan a múlt héten az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta: nem lehet tudni, hogy ki töltötte fel az inkriminált anyagot a netre, de értesítve lett a Nevelésügyi és Kutatási Minisztérium, és a tanárnőt felfüggesztették az érettségi bizottságból, amelynek tagja volt. „Értesített a szóban forgó tanárnő, hogy megjelent a filmanyag az interneten, és hogy nem tudja, hogyan kerültek oda. Meg vagyok ütközve a történteken, mert egy fiatal családról van szó, a hölgy pedig nagyon szép eredményekkel dicsekedhet a tanügyben.” Abrudan „sajnálatosnak” nevezte a helyzetet, hozzátéve, „megengedhetetlen, hogy a diákok ilyen képeket lássanak, hiszen egy ilyen film összeegyeztethetetlen a nevelői munkával.”