Porcsalmi: Szerdán döntünk a bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatban

Porcsalmi Bálint
Porcsalmi Bálint
Szerdán dönt a szövetség két frakciója arról, hogy támogatják-e vagy sem a Dăncilă-kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt, közölte az AGERPRES hírügynökséggel Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke.


Porcsalmi azt mondta, valószínűleg szerda reggel dönti el a két frakció, hogy mit fognak tenni a szavazáskor. Az RMDSZ ügyvezető elnöke ugyanakkor elmondta: a szövetség nem támogatja, hogy sürgősségi kormányrendelettel fogadják el a büntető törvénykönyvek módosításait.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) múlt héten bizalmatlansági indítványt terjesztett be a Viorica Dăncilă vezette kormány ellen. A Szükséghelyzetben az ország: le kell váltani a Dragnea-Dăncilă-kormányt című indítványt 152 törvényhozó látta el kézjegyével. Az indítványt hétfőn olvassák fel a parlamentben, szerdán megvitatják és szavaznak róla.

A kormánykoalíció hétfői ülését követően Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke azt nyilatkozta, hogy a büntető törvénykönyveket parlamenti úton és nem sürgősségi kormányrendelettel módosítják.

www.agerpres.ro