Pop, Orosz, Mehmedic, Khadijah és Freeman a jelöltek között

Claudia Pop, már „veterán” az All Star Game–eken
Claudia Pop, már „veterán” az All Star Game–eken
Már lehet szavazni a női kosárlabda március 31–i gyulafehérvári All Star Game csapatainak összeállítására. Észak csapatában öt játékost és az edzőt javasolta a Szatmárnémeti VSK.

 

Claudia Popot, Orosz Andreeát, Amra Mehmedicet, Khadijah Whittingtont és Shanika Freemant (becenevén Nip), illetve Dan Fleşeriu edzőt javasolja a Szatmárnémeti VSK vezetősége a március 31–i, gyulafehérvári női kosárlabda All Star Game–re. A játékosokra már lehet szavazni a román szövetség (FRB) honlapján (frbaschet.ro/all-star-game/feminin).

A FRB döntése értelmében idén is Észak csapata csap majd össze Dél együttesével. A tizennégy fős csapatok összeállításnál 30 százalékban számít majd a közönség szavazata, 30 százalékban a szakújságírók véleménye, de a végső döntést az Edzők Központi Bizottsága hozza, ugyanis szavazatuk 40 százalékot számít a csapatok összeállításában.

A szatmáriak biztos, hogy az Észak csapatában kapnak helyet, akárcsak a Nagyváradi U VSK, a Temesvári Danzio, a Kolozsvári U, a Marosvásárhelyi Nova Vita, a Poli Iaşi, a Gyulafehérvári U és az Aradi ICIM jelöltjei. A női A–osztályban szereplő többi csapat a Dél együttesében javasolt játékosokat.

Claudia Pop az elmúlt öt évben állandó tagja volt a női bajnokság legjobbjait felsorakoztató All Star Game valamely csapatának (2007–ben kiérdemelte a legszebb játékosnak járó Miss Baschet címet, tavaly pedig a hárompontos versenyt nyerte meg), 2009–ben és 2010–ben pedig Fleşeriu volt az edzője a román kosarasokat felsorakoztató csapatnak. Orosz 2006 és 2008 után ismét tagja lehet a csapatnak.

Címkék: ,