Ponttal tér haza az Olimpia

Ponttal tér haza az Olimpia
Gólnélküli döntetlent ért el a Szatmárnémeti Olimpia a labdarúgó III. Liga 6. csoportjának első fordulójában Marosvásárhelyen, a Gaz Metan otthonában. A klub vezetői elégedtettek.

Remekül kezdte a labdarúgó III. ligás bajnokságot a Szatmárnémeti Olimpia: a 6. csoport első fordulójának zárómérkőzésén gólnélküli döntetlent játszott Florin Fabian edző legénysége. Az első félidőben remekül játszottak a sárga–kékek, nem látszott játékukon, hogy alig egy héttel a mérkőzés előtt kezdték a felkészüléseket az idényre ebben a feleállásban. Mint ismeretes, a román szövetség (FRF) csak néhány nappal a bajnoki rajt előtt hitelesítette az Olimpia helyét a III. Ligában.

Kiállították Scannatot

Az első játékrében a helyzetek sem hiányozhattak az ellenfél kapujánál: az edző–játékos Fabian és Mihovici is hatalmas helyzeteket hagyott ki. A második játékrészben már rányomta a bélyegét az sárga–kékek játékára a fizikai felkészületlenség, azonban a így is jól helyt álltak a védelemben. Az utolsó negye órát emberhátrányban játszotta az Olimpia, miután Shannatnak a második sárga lapot is felmutatta az egyoldalúan bíráskodó játékvezető.

„Ha kellően fel lettek volna készülve a fiúk, biztosan győztek volna – véli Beniamin Kira, az egyesület elnöke. – De így is remek az eredmény. Egy ponntal kezdtük a bajnokságot, és azt is idegenből hoztuk. Azt hiszem jelenlegi helyzetben nem kell nagyobb öröm ennél” – tette hozzá.

Az Olimpia pénteken játsza a bajnokság második fordulóját: hazai pályán fogadja a Nyárádtői Unirea csapatát.

Marosvásárhelyi Gaz Metan – Szatmárnémeti Olimpia 0–0.

Olimpia: Moldovan – Téger, Villand, Batin, Tempfli, Dragomir, Schwarzkopf, Alex Paul (90. perc Doroş), Schannat, Mihovici (90. Zsiga), Fabian. Edző: Florin Fabian.