Pontot tettek az i-re

Akt.:
Nyakó József Érmihályfalva idén elkészült új, adminisztrációs térképe előtt
Nyakó József Érmihályfalva idén elkészült új, adminisztrációs térképe előtt
Összesen 46 hektárnyi jó minőségű fekete földet adnak vissza jogos tulajdonosainak Érmihályfalván, ennek felét a református egyházközség kapja.

Régi huzavona végére ért az érmihályfalvi önkormányzat az elmúlt héten, tudtuk meg Nyakó József polgármestertől: 46 hektárnyi jó minőségű fekete földet sikerül birtokba adni jogos tulajdonosainak. Az elöljáró kifejtette: az adminisztrációs határok megállapításakor az említett terület a városhoz került, ami ellen annak idején nem volt apelláta, ám a ’89-es változásokat követő “földosztások” óta vita tárgyát képezte Értarcsa községgel. Ezt a régóta húzódó ügyet oldottunk meg az elmúlt héten – újságolta Nyakó József.

Hivatalos átadás

A 46 hektár fele egyrészt 6 magánszemély, továbbá az ortodox egyház birtokába kerül (utóbbi 10 hektárt kap), míg a másik 23 hektárt a református egyházközség kapja vissza. “Örömmel közlöm ezt a hírt a református közösséggel”, fogalmazott az elöljáró, hozzáfűzve, hogy az egyházközség további több mint 23 hektárnyi homokföldre is megkapja immár a tulajdonlapot, melyet eddig is használtak. Ez a tulajdon már képvisel olyan értéket, hogy annak átvételéről minden érmihályfalvi (és nem csak) református értesüljön, ezért az önkormányzat képviseletében hivatalos körülmények között, egy egyeztetett időpontban fogja a birtoklapokat átadni az egyház képviselőjének, tette hozzá Nyakó József.

Rencz Csaba