Pontot raboltak a „pandurok”

Pontot raboltak a „pandurok”
Döntetlennel zárult a román labdarúgó I. Liga 1. fordulójának utolsó hétvégi mérkőzése: a bajnoki címre aspiráló 1–1–et játszott Tg. Jiu–on a helyi Pandurii ellen.

Mircea Rednic edző többnyire azokat a játékosokat küldte pályára, akik az elmúlt idényben is a Dinamo színeiben játszottak, azonban veszélyes helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. Sőt, a mérkőzés első fél órájában Lobonţnak akadt több munkája. A szünet előtt Boştină ugyan betalált a gorjiak kapujába, azonban a temesvári sípmester, Lajos Tibor egy előző szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot. Ezután még a hazaiak is „kucsorogtak” egy 11–esért, azonban a bíró ebben az esetben is határozott volt: nem ítélte szabálytalannak Pulhac megmozdulását Păcurarral szemben.

A második félidőben már határozottabban játszottak a fővárosiak, az ifiválogatott Torje révén pedig meg is szerezték a vezetést. Ezután a hazai együttes ismét Lobonţ kapuja elé rendezkedett be, veszélyes helyzetet azonban alig sikerül kidolgozni. A hajrában végül a felnőtt válogatott szövetségi kapitányának fia, Alexandru Piţurcă fejesgóljával egyenlítettek a „pandurok”, akik ezzel történelmük során az első pontjukat szerezték hazai pályán a Dinamóval szemben.

Labdarúgó I. Liga, 1. forduló

Pandurii Tg. Jiu – Dinamo 1–1 (0–0)

Gólszerzők: Piţurcă (84. perc), illetve Torje (56.).

Korábban

Universitatea Craiova – Politechnica Iaşi 2–0

Brassói FC – Unirea Urziceni 1–0

FC Argeş – Temesvári FC 1–1

Gloria Buzău – Konstancai Farul 0–1

Rapid – Besztercei Gloria 3–0

Szászmedgyesi Gaz Metan – Galaci Oţelul 2–2

CS Otopeni – Kolozsvári CFR 0–4.

Július 30–án, 20.30 órától

CS Vaslui – Steaua (Antena 1).

 

Kapcsolódó cikkek:

  • Bajnokhoz illő idényrajt
  • Hét román csapat az európai kupasorozatokban
  • Döntetlen Piteştien
  • Óvatos kezdés az I. Ligában
  •