Pontosított választói névjegyzékek

Pontosított választói névjegyzékek
Szatmárnémeti – Az államelnök leváltását célzó referendum során több, szavazati jogával élni akaró szatmárnémeti polgár is meglepődhetett, mivel téves adatokkal vagy egyáltalán nem szerepeltek a választási névjegyzékben. Így pótlistára kellett felírniuk magukat.

Ennek a helyzetnek az elkerülése érdekében a közelgő EP választásokat megelőzően a megyeszékhelyen is pontosították ezeket a listákat. Ionel Torja, a Szatmárnémeti Lakossági Nyilvántartó Iroda igazgatója arról tájékoztatott, hogy az elmúlt hónapok során összesen mintegy 4500 személy adatait sikerült pontosítaniuk.

A problémás adatok listáját egyébként a központi választási irodától kapták meg a szatmáriak, a pótlistán szereplő nevekből állt össze ez a lista. Torja tájékoztatása szerint a helyzet jelen állása szerint pontos a megyeszékhely választási névjegyzéke, ezt el is küldték a fővárosi illetékeseknek. Véleménye szerint, ha a szatmáriak által elkészített és frissített névjegyzéket használják majd a novemberi voksoláson elkerülhetők lesznek majd a tavaszi választás során tapasztalt gondok.