Pontokért utaznak Aradra a szatmári lányok

A Szatmárnémeti VSK egy héttel ezelőtt Wasserburgban mérkőzött az ICIM–mel
A Szatmárnémeti VSK egy héttel ezelőtt Wasserburgban mérkőzött az ICIM–mel - © Fotó: Vilém Fischl
Târgoviştei szövetségi megfigyelője lesz szombaton az Aradi ICIM – Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabda bajnoki mérkőzésnek. A találkozót a TVR 3 élőben fogja közvetíteni.

 

Pénteken utazik a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata Aradra, ahol szombaton délután 17 órától a helyi ICIM együttes ellen játszik majd bajnoki mérkőzést. A találkozót a TVR 3 élőben közvetíti.

Mint ismeretes, amióta a VSK kvalifikálta magát a bajnoki élvonalba, az aradiak elleni mérkőzések majdnem minden alkalommal feszült hangulatban zajlottak. Ez elsősorban annak tudható be, hogy a 2008/2009–es idényben (a VSK első A–osztályos szezonja) a szatmáriak búcsúztatták az ICIM–et a bajnoki rájátszás negyeddöntőjében. Attól kezdve a VSK–ICIM összecsapások rangadónak számítanak, ráadásul a két csapat az elmúlt szezonban két döntőt (Román Kupa és bajnoki finálé) játszott egymással. A feszült hangulatra tett egy lapáttal az elmúlt héten a Maros–parti együttes vezetősége. Már többször beszámoltunk a „nemzet érdeke” ügyről. A CSM Târgovişte két játékosa, Cristian Ciocan és Chrissy Givens Aradra kerültek a Női Közép–Európa Liga (CEWL) négyes döntőjére, és a Maros–partiaknál maradnak február 9–ig. Kedden bajnokit játszott az ICIM a dâmboviţaiak otthonában, de a két kosaras nem szerepelt egyik gárdában sem. Bár az aradiak és a târgovişeti csapatok képviselői állítják, hogy Ciocan és Givens szombaton sem lépnek pályára, a szavuk hitelessége megkérdőjelezhető, ugyanis hasonló ígérgetések voltak a CEWL–ben rendezett ICIM – VSK elődöntő előtt is. „Mi nem foglalkozunk azzal, hogy melyik csapattal, vagy csapatok ellen fogunk játszani szombaton. Nekünk egy a célunk: győzni kell” – jelentette ki Dan Fleşeriu, a VSK edzője.

Az őszi idényben az aradiak 56–63 arányban győztek Szatmárnémetiben, viszont a VSK bizonyította az elmúlt hétvégén Wasserburgban (a CEWL négyes döntőjének helyszíne volt), hogy a három erősítés, Mészáros Anita, Khadijah Whittington és Shanika Freeman „jó üzlet” volt, jelentősen javult a csapat játéka, verni tudják az ICIM–et. „Ha a bírók nem szólnak közbe, akkor szerintem nyerhetünk” – tette hozzá a szakvezető. A találkozót egyébként a kolozsvári, 34 éves Vlad Potra és a nemzetközi kitűzővel rendelkező konstancai, 35 éves Marius Ciulin bírópáros fogja vezetni. Megfigyelő a târgovişeti (!) Romi Stănciulescu.