Pontlevonással büntették az Olimpiát

Pontlevonással büntették az Olimpiát
A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) még augusztus 20–án döntött arról, hogy a Szatmárnémeti Olimpiát három pont levonással büntetik. Most tudtuk meg, de a klubvezetők mindent tagadnak!

Holnap fog választ adni Beniamin Kira üzletember, hogy vállalja–e továbbra is a Szatmárnémeti Olimpia III. ligás labdarúgó–csapat támogatását? Leglább is ezt ígért lapunknak, mikor arról kérdeztük, igazak–e az ezzel kapcsolatos hírek. „Igen gondolkodom azon, hogy visszavonjam támogatásomat. De még nem hoztam végső döntést” – mondta Kira.

Az üzletmeber – aki egy személyszállító cég tulajdonosa – egyelőre nem kivánta elmondani, miért lép vissza. Úgy tudjuk, azért haragudott meg az Olimpiára, ugyanis most derült fény több olyan adóságra, melyet az együttes korábbi vezetői halmozta fel. Mint ismeretes, az Olimpia 5000 dollárral tartozott a magyarországi Hornyák Leventének, aki a 2000–es évek elején játszott az sárga–kékenél. A román szövetség (FRF) által meghatározott határidőre kifizették az összeget, utólag viszont kiderült, a vezetőségnek fizetni kell a fizetési késéssel járó kamatokat is. Valószínű ez az egyik oka annak, hogy Kira egy fél év után távozik az Olitól.

 

Most tudtuk meg

A szövetség egyébként még augusztus 8–án (!) értesítette az Olimpiát, mivel nem fizette ki az összeget kamatostól, három pont levonással súlytja. A pontlevonással járó felszólítást azonban tagadják az Olimpia jelenlegi vezetői. „Nem tudok semmilyen felszolításról. Én csak azzal foglalkozom, hogy meggyőzzem Benit (Beniamin Kira – szerk. megj.) maradjon a klubnál” – mondta az egyesület alelnöke, Vasile Boudi.

Ezek szerint, az Olimpia három pont levonással kezdte a bajnokságot, és eredetileg csak 12 pontja van a bajnokságban. Így a 6. csoport táblázatának 15. helyán állnak.