Pontlevonás fenyegeti a Pécset

Kedden ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, s szigorú határozatot hozott a Pécsi MFC kontra Horváth Gyula ügyben.

Mint közismert, a mecsekaljai csapat még a tavalyi év végén viharos körülmények között vált meg korábbi labdarúgójától, szerződésszegésre hivatkozva. Az öltözői pletykák akkor a játékos feltételezett szerencsejáték-szenvedélyében látták a kényszerű szakítás valódi okát.

A fegyelmi bizottság döntése értelmében a játékos szerződését jogszerűtlenül bontotta fel a Baranya megyei klub. A testület ezért fordulónként egy-egy pont levonással sújtja a Pécsi MFC-t és 1,5 millió forint befizetésére kötelezi, ha a klub a határozat jogerőre emelkedését követő 3 napon belül nem egyenlíti ki a Horváth Gyulával szemben fennálló több, mint másfélmillió forintos tartozását.

Az MLSZ felügyelő bizottságának további határozatai: a legutóbbi fordulóban kiállított Böjte Attilának (Újpest) két, míg Földvári Csabának (REAC) és Tóth Andrásnak (Vasas) egy-egy bajnokit kell kihagynia.

A Fehérvár FC szakvezetője, Csertői Aurél, akit a játékvezető a lelátóra küldött a Vasas elleni mérkőzésen, csak írásbeli megrovásban részesült.