Ponta: További képviselők és szenátorok csatlakoznak a Pro Románia párthoz

Victor Ponta
Victor Ponta
A következő időszakban további képviselők és szenátorok csatlakoznak a Pro Románia párthoz – hangsúlyozta egy vasárnapi sajtótájékoztatón az alakulat elnöke. Victor Ponta elmondta, egyik ellenzéki párt sem kereste még meg őket, hogy támogatásukat kérje egy esetleges bizalmatlansági indítványhoz.

“Tárgyalásokat folytatunk több PSD-s, ALDE-s és más pártokhoz tartozó törvényhozókkal is, és ha csatlakoznak hozzánk, hogy alkossunk egy erős csapatot, mi azt tudatni fogjuk. Lesznek még újdonságok az év végéig” – mondta Ponta az újságíróknak. Hozzátette, a PSD-s képviselők és szenátorok hozzá járnak panaszkodni Liviu Dragnea pártelnökről. “Amolyan siratófal vagyok én a PSD-sek számára” – fogalmazott.

Ponta rámutatott, eddig sem a Nemzeti Liberális Párt (PNL), sem a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nem kereste meg őket a kormány megbuktatását célzó esetleges bizalmatlansági indítvány ügyében.

“Még senki nem mondott semmit, nem támogathatok olyasvalamit, amit nem ismerek. (…) Szerintem semmi esélyük nincs, ha a Pro Romániával nem tárgyalnak. Velünk egyeztetve is csekélyek az esélyek, de magukban… Azt jelenti, hogy csak a látszat kedvéért csinálják” – mondta Ponta, hozzátéve, meggyőződésük, hogy a Viorica Dăncilă vezette kormányt le kell váltani, ugyanakkor azonban semmiképpen nem támogatnának egy Ludovic Orban vezette kabinetet.

A volt miniszterelnök arról is beszélt, hogy új pártja módosító indítványt tervez benyújtani a jövő évi állami költségvetésről szóló, még kidolgozás alatt álló tervezethez, javasolva, hogy legalább egy évig függesszék fel a politikai pártoknak nyújtott állami támogatás folyósítását, és az így megmaradó pénzből duplázzák meg a jelenleg 640 lejes minimálnyugdíjban részesülő 300.000 személy juttatását.

Ponta szerint a Szociáldemokrata Párt kezdeményezésére idén módosított pártfinanszírozási törvény alapján szeptemberben a PSD 35 millió lejt, a PNL 16 millió lejt kapott az állami költségvetésből, októberben előbbi alakulat 12, utóbbi 5,5 millió lejes támogatásban részesült.

“Ha a PSD és a PNL egy évig szolidaritást vállalna a romániai nyugdíjasokkal, azt biztosan értékelnék majd a választási kampányban. Nem halnak bele, ha nem kapnak havonta 35 millió lejt” – nyomatékosította Ponta.

 

www.agerpres.ro