Ponta és Semjén is részt vesz az RMDSZ kongresszusán

Victor Ponta román kormányfő és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes is részt vesz a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) csíkszeredai kongresszusán – nyilatkozta az RMDSZ elnöke az MTI kérdésére szerdai kolozsvári sajtótájékoztatóján.

Kelemen Hunor elmondta, mind a romániai, mind a magyarországi parlamenti pártok többségének elnökeit meghívták a csíkszeredai rendezvényre. Romániából Victor Ponta miniszterelnök, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Crin Antonescu felsőházi elnök, a szintén kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke és Vasile Blaga, az ellenzéki Demokrata Liberális Párt (PDL) elnöke igazolta vissza részvételét.

Magyarországról Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke fogadta el a meghívást. Kelemen Hunor elmondta, a Magyar Szocialista Pártot (MSZP) minden bizonnyal Ujhelyi István képviseli majd a kongresszuson.

Az RMDSZ május 25-én tartja soros kongresszusát, amelyen a szövetség módosítja programját, alapszabályát. Tisztújításra nem kerül sor a kongresszuson.