Ponta: a liberálisok akarnak kormányt alakítani

Ponta: a liberálisok akarnak kormányt alakítani
Victor Ponta szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem számít a Pro Románia törvényhozóinak szavazataira az új kormány beiktatása tekintetében, ez idáig ugyanis nem keresték meg őket a téma kapcsán.

“Még mindig érvényes, amit korábban mondtam: jót tettünk azzal, hogy véget vetettünk a Dăncilă-kormány szenvedésének, amely egyébként is egy halott kabinet volt. Úgy látom, a liberálisok akarnak kormányt alakítani. Baloldali pártként mi sikert kívánunk nekik, de nem hinném, hogy ránk alapoznának. (…) Úgy gondolom, hogy egy adott ponton mi, a szociáldemokraták, együtt fogunk dolgozni, de ezt elsősorban a választásokra értem, és csak utána az ellenzéki szerepre” – fogalmazott Ponta a parlament épületében adott nyilatkozatában.

Hozzátette, alakulata nem állított feltételeket a Klaus Iohannisszal folytatott tárgyalás során, mert a PNL részéről még senki sem kérte tőlük, hogy szavazzák meg a jövendőbeli kormányt, így hiábavaló lenne feltételeket szabni.

“Láttam a tegnap este, hogy az egyik PNL-vezető azt mondta, ennek a kormánynak csak Iohannis elnököt, a PNL szavazótáborát és a PNL-t kell szolgálnia. Igaza van. Mi is csak olyan kormányt szavazunk meg, amelyik Mircea Diaconunak, a Pro Románia szavazótáborának és a Pro Romániának dolgozik” – nyomatékosította.

Azt is megkérdezték tőle az újságírók, egyeztetésük alkalmával elárulta-e neki Iohannis államfő, kit bíz meg kormányalakítással: “Igen, és el fogja majd mondani önöknek is. Nekem nem szabad elárulnom, nem lenne tisztességes” – válaszolt Victor Ponta.

 

www.agerpres.ro