Pomádé király új ruhája

Akt.:
Pomádé király új ruhája
A nagyváradi Matyi Műhely Bábszínház újabb bábelőadással lepi meg a gyermekeket. Ezúttal a Pomádé király új ruhája című mesét vitte színre a bábszínház.

A Pomádé király új ruhája című zenés bábjátékot a Matyi Műhely Bábszínház a váradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban adta elő két ízben szeptember 25-én. A kilenc órakor kezdődő előadáson az előkészítő osztályosok, az elsősök és a másodikosok ismerkedhettek meg Pomádé király történetével, míg 12 órától a harmadikosok és a negyedikesek láthatták a produkciót. A darab Andersen A császár új ruhája című történetét dolgozza fel Meleg Attila rendezésében, Varkucs Róbert és Sajgó-Bezgédi Norbert főszereplésével. A gyerekek a közel egy órás bábjáték során több alkalommal is aktívan bekapcsolódhattak a cselekménybe, ezzel még élvezhetőbbé és emlékezetesebbé vált az előadás számukra, és könnyebbé vált a tanulság levonása is. A kicsik élvezettel nézték a bábjátékot, tetszésüket pedig hangos tapssal fejezték ki.

Előadások

A Matyi Műhely Bábszínház legújabb bábelőadásával ismét turnéra indul, és a nagyváradi iskolákon és óvodákon kívül Bihar megye számos kisebb és nagyobb településére is elviszik a darabot, melyet a Szatmár, Szilágy és Arad megyei gyermekek is megtekinthetnek majd, sőt a bábszínház Magyarországon is több településen játssza majd az előadást. Szeptember 27-én 11 órától Tasnádon lép fel a bábszínház ezzel az előadással. Szeptember 28-án és 29-én Demecseren (Magyarország) nem csak az említett előadást, hanem a Csizmás Kandúrt is megtekinthetik az érdeklődők. A Pomádé király szeptember 30-án 11 órától Érkörtvélyesen, 12.30-tól Érsemjénben látható. Jövő héten csütörtökön és pénteken ismét a váradi gyermek tekinthetik meg az előadást.

Nagy Noémi