(Póló)karnyújtásnyira Londontól

A nehezebb csoportba jutott, de a könnyebb negyeddöntős ágra kerülhet a román férfivízilabda válogatott az áprilisi, Edmontonban sorra kerülő olimpiai selejtező tornán.

 

 

 

Tegnap délután Londonban elkészítették az áprilisi férfi- és női vízilabda olimpiai selejtezőtornák csoportjainak sorsolását. A magyarok az utóbbiban voltak érdekeltek, és női válogatottjuk az A jelű négyesbe került a friss Európa-bajnok olasz, a korábbi kontinens első orosz, valamint a spanyol nemzeti együttes társaságába, míg a másik, ötcsapatos csoport tagja a világbajnok görög gárda mellett a brazil, a kanadai, a kazah és a holland válogatott. Az olaszországi Triesztben, április 15. és 22. között zajló kvalifikációs tornán a lebonyolítás értelmében a csoportokon belül körmérkőzések lesznek. Az így kialakult sorrend alapján az első helyezettek a másik csoport negyedikjével, a másodikok a harmadikokkal keresztbe játszanak, s e négy párharc győztese jut a legjobb négy közé, és szerzi meg ezáltal a jogot az olimpiai szereplésre.

 

 

 

Elődöntő a cél

 

 

 

Hasonló a lebonyolítási rend a kanadai Edmontonban április 1-8. között sorra kerülő férfitornán is, ahol a román válogatott is érdekelt lesz. A sorsolás ezúttal sem kedvezett az Eb-n nyolcadik helyen végzett nemzeti együttesnek, amely az A csoportban Montenegróval, Németországgal, Görögországgal, Macedóniával és Hollandiával vetélkedik majd. A B csoportban Spanyolország, Kanada, Venezuela, Brazília, Argentína és Törökország szerepel. A montenegrói-görög-német hármas legyőzése nehéz feladat, viszont csoport negyedikként Kádárék „elcsíphetik” a negyeddöntőben a spanyolokat vagy a kanadaiakat, amelyek verhető ellenfeleknek tűnnek…