Politikai pályára lép Románia egyik legismertebb médiasztárja

Politikai pályára lép Románia egyik legismertebb médiasztárja, a több szórakoztató televíziós műsort is nagy sikerrel vezető Teo Trandafir, aki a román demokrata párt színeiben parlamenti képviselői posztért indul egy időközi választáson.

Romániában a 19-es számú, bukaresti egyéni választókerületben szerveznek április végén időközi választást, miután megüresedett egy hely a román parlament alsóházában. A románkormánykoalíció fő erejét alkotó Demokrata Liberális Párt (PD-L) szerdán jelentette be, hogy a Románia szinte valamennyi kereskedelmi televíziójában korábban nagy sikernek örvendő showműsorokat vezető Teo Trandafirt nevezik be a választási versenybe. A 42 éves hölgy, aki korábban egyebek között azzal keltett szenzációt, hogy 60 kilogrammot fogyott, szerdán elmondta: elsősorban a gyermekek problémáival szeretne foglalkozni, és rajtuk szeretne segíteni, ha sikerül megnyernie a választást.

A sztár döntésében vélhetően az is közrejátszott, hogy 2008 végétől szakmai téren holtvágányra került, szinte teljes mértékben lekerült “a képernyőről”, miután legutóbbi adásait már csak alacsony nézettségű helyi televíziók sugározták. Hanyatlása 2007-ben kezdődött el, amikor elhagyta Románia legnézettebb kereskedelmi televízióját, az amerikai tulajdonban lévő Pro TV-t. Ennek az adónak a késő délutáni szórakoztató műsorát vezette éveken keresztül. Utólag kiderült, hogy a médiasztár személyes márkaneve nem olyan erős, mint a Pro TV-é, hiszen Teo Trandafir számára az ott töltött idő bizonyult “az aranykorszaknak”. Az ott regisztrált magas nézettséget ugyanis más televízióknál már nem tudta megismételni.

A román közvélemény azonban még mindig nagyon jól ismeri őt, így a kampányban előnyére válhat népszerűsége. Előnye azonban könnyen hátránnyá változhat, hiszen a demokraták ellenfelei máris csípős megjegyzésekkel fogadták a demokraták döntését. Victor Ponta, a legerősebb ellenzéki erőnek számító Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint a demokraták kifogytak a hozzáértő szakemberekből. Daniel Constanin, a szintén ellenzéki Konzervatív Párt (PC) elnöke szerint a parlamentben politikai tapasztalatra van szükség, nem “valóságshowra”.

Címkék: ,