ERDON Helyi hírek

2010.04.22. 14:54

Módosításokkal, de elfogadták a nagykárolyi utak javításának menetét

<p>Nagykároly - Legutóbbi ülésükön a nagykárolyi tanácsosok tárgyalták a város 15 utcájának újraaszfaltozási tervét.</p>

Mint ismeretes, a nagykárolyi városvezetés, tekintettel a municípium utcáinak katasztrofális állapotára úgy döntött, mintegy 17,1 kilométernyi szakaszt újra kell aszfaltozni. A költségek igen magasak, meghaladhatják a 7,8 millió lejt is. A finanszírozás mikéntjéről egyelőre nem határoztak a tanácsosok, mivel ebben a kérdésben sem sikerült konszenzusra jutniuk egymással. Kovács Jenő polgármester azt javasolta korábban, hogy a 15 utca felújítási munkálatainak költségét az a cég fizesse, amelyik elnyeri a munkavégzésre kiírt licitet. A kiadásokat pedig megtéríti majd a város, többéves részletfizetést vállalva magára. A tanácsosok közül többen tiltakoztak ezellen, így ebben a pontban nem is sikerült megegyezniük.

Abban viszont sikerült megállapodtak, hogy két szakaszban történik majd az utcák újraaszfaltozása. Első szakaszban tíz utca szerepel: a Mihai Viteazul utca – Szatmárnémeti felé vezető szakasza, a vasúti átkelőtől a város bejáratáig –, a Kaplonyi út, a Calea Armatei Romane, a C. Mille, a Petőfi Sándor, a Temető utca, az 1 Mai, a C. Coposu, a Zaganescu és az Ignisului utcák.

A második szakaszban a 25 Octombrie, a Teremi út, a Szőlő út, a Gh. Lazar és a Mihai Viteazul utca, a jelzőlámpától a Szatmárnémeti irányában tartó vasúti sínekig terjedő részén. Az urbanisztikai osztály javaslatára a Szőlő út bekerült az útjavítás első fázisának utcái közé. Papp Zsolt független tanácsos, tolmácsolva az urbanisztikai osztály álláspontját még azt javasolta, hogy a református és Mesterrészi temetők előtti részekre parkolókat is alakíttassanak ki, mivel mindegyik esetében indokolt. Más utcákat is javasoltak még, azonban sikertelenül. Kovács Jenő polgármester elmondta, kevés kivétellel minden nagykárolyi utcának szerepelnie kellene itt, azok felújítására később kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!