Polgármesterek és jegyzők forgatták a fakanalat

Polgármesterek és jegyzők forgatták a fakanalat
Csak az időjárás volt szomorú szerdán Kölcsén, a Szatmári Fesztivál legutóbbi állomásának Túr-partyját kiváló hangulat jellemezte.  A rendezvényről [DOC 24 KB]

Jobb sorsra érdemes ez a vidék, az itt élők több lehetőséget, könnyebb boldogulást érdemelnének – emelte ki Pál Béla, a Miniszterelnöki Hivatal turizmusért felelős politikai államtitkára, aki a napokban a szatmári térségben tájékozódva fejlesztési mód keresésére tett ígéretet a település-vezetőknek.

Harbula István polgármester köszöntőjét követően a kölcsei négy felekezet lelkésze megszentelte az új kenyeret, majd a színpadi műsorral egy időben megkezdődött a polgármesterek és jegyzők főzőversenye.

A fakanálforgatásba természetesen besegítettek az egyes települések háziasszonyai is és a többtucatnyi bográcsban, serpenyőben és üstben a régi paraszti ételektől a gombás-vadas különlegességekig számos finomság készült. A szervezők meglepetéssel kedveskedtek a vendégeknek: a Bio-Szil Kht. Természeti örökségünk: a Túr folyó című filmjének vetítése további emlékezetes perceket szereztek.

A rendezvény különlegessége a kenu-túra volt, amelyre a kezdeti borús idő ellenére sorra jelentkeztek az érdeklődők.

– Koncz Nóra –