Polgármester-jelöltet állit az MPP

Polgármester-jelöltet állit az MPP
Marosvásárhely – Április 10.-ig Maros megyében több mint 40 Magyar Polgári Párt helyi szervezet jött létre, ismerteti a párt Maros megyei és marosvásárhelyi szervezete által kiadott közlemény.

A magalakult szervezetek egy része eddig Magyar Polgári Szövetségként tevékenykedett, 22 szervezet viszont új helyi kezdeményezésként alakult meg. A szervezetek többsége teljes tanácsosi listát és polgármester-jelöltet indít a 2008-as júniusi önkormányzati választásokon, hogy minél több helységben tudja biztosítani a magyar polgárok számára a választás szabadságát. Az eddigi tapasztalatok alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a választás szabadságának biztosítása jobban mozgósítja a közösség tagjait, növeli a választáson való részvételt. A Magyar Polgári Párt megalakulása nagymértékben csökkenti a magyar polgárok román pártokban való indulását és a választási versengés következtében erősödni fog a magyarság érdekképviselete.

„Erdélyi magyar közösségünket veszélyeztetik azok a politikusok, akik elzárkóznak a politikai együttműködéstől. A Maros megyei és marosvásárhelyi tárgyalások és egyeztetések elmaradása miatt a felelősség az RMDSZ megyei és városi szervezetét terheli Városunkban magyar polgármester csak az a személy lehet, aki minden magyar választót megszólít. Politikai szűklátókörűségre utal a választok jelentős részének, azaz a polgári szavazóknak a mellőzése”, írja még a közleményben. A Magyar Polgári Párt jövő héten nyilvánosságra hozza a polgármester és tanácsos jelöltjeink névsorát.