Pofavágóverseny: új világcsúfja

Anne Woods, a 27-szeres bajnok nem indult az idén
Anne Woods, a 27-szeres bajnok nem indult az idén
Egy rendőrnő diadalmaskodott az idei rútpofa-vágó világbajnokságon Nagy-Britanniában a nők mezőnyében, de feltehetően csak azért, mert nem indult a 27-szeres bajnok. Utóbbi neve Anne Woods, éveinek száma 62, fogaié nulla, és még tavaly is fölényesen győzött, őt kiáltották ki a “legrondább asszonynak” – az “ugliest woman” cím illeti meg ugyanis a győztest.

A férfiaknál az idén sem történt változás az élen: a már “megszokott” bajnok, a 48 éves Tommy Mattinson megint csúfos sikert aratott, “volt pofája” tizenharmadszor nyerni. Az új csúfságkirálynő neve Claire Moffat, 24 esztendős, “alapból” egyáltalán nem rusnya, ennek ellenére a korábbi esztendőkben kétszer már dobogós volt, 2008-ban és 2009-ben is harmadik lett.

“Nem gondoltam, hogy győzök. Általában öregasszonyok nyernek, azt hittem, az idén is jobb az esélyük. A legjobb, ha egyáltalán nincs foga az embernek, nekem viszont megvan az összes. Nagyon büszke vagyok, ahogy a családom is” – idézte az új “világcsúfját” a brit Metro újság. A viadal amúgy igen régi keletű, 1267-ig lehet visszakövetni a hagyományt.