PodRide autó és bicikli 2 az 1-ben

Akt.:
PodRide autó és bicikli 2 az 1-ben
Azt hiszem sokunkban megfordult már a gondolat milyen jó lenne esőben is biciklizni egy óriási testünket és biciklinket is megvédő esőkabátban. Pontosan ezen problémának a megoldását dolgozta ki egy svéd mérnök. Egy autó kinézetű védő burkot tervezett egy komolyabb bicikliszerkezetre.

A jármű neve PodRide, alkotóját Mikael Kjellman-t pedig egy olyan bicikli megalkotásának az ötlete vezérelte, amely megóvja utasait az időjárás viszontagságaitól, és kényelmesebb is mint egy klasszikus kétkerekű bringa. A PodRide elektromos motorral is felszerelt illetve pedállal is hajtható így a bevásárló központing akár pedálozhatunk, a csomagokkal hazafelé pedig elektromos meghajtással furikázhatunk. További különlegessége, hogy a hozzá készült utánfutót is képes vontatni, ami egy egy bevásárláskor, vagy nagyobb dolgok szállításakor igen csak jól jön.

A jármű végsebessége elektromos motorral meghajtva 25 km/h, pedállal hajtva pedig csak erőnlétünk, akaratunk és kitartásunk szab határt. A PodRide a védő burok ellenére is nagyon mozgékony, igen kicsi fordulósugárral rendelkezik, így akár a biciklis úton is megfordulhatunk vele.

Magyarul nevezhetnénk akár BicA(utó)kli -nak!

Így fest működés közben:

Hosszásága 180 cm, szélessége 75 cm, magassága 145 cm. A benne található ülés szélessége 50cm, a jármű súlya pedig 70 kg.
Meghajtását egy 250 W-os elektromos motor biztosítja.

A hiresztelések szerint 2000 lej körüli értékben lesz kapható.

Címkék: