PNL-szóvivő: Nem időszerű Kövesi visszahívása a DNA éléről, Toader érvei nem elégségesek

Ionel Dancă, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője
Ionel Dancă, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője
Nem időszerű az Országos Korrupcióellenes Ügyészség főügyésze, Laura Codruţa Kövesi tisztségből való menesztése, Tudorel Toader érvei nem állnak a lábukon – jelentette ki csütörtökön Ionel Dancă, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője.

Dancă csütörtök esti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ‘szomorú este ez a román igazságszolgáltatás számára’, mivel Tudorel Toader igazságügyi miniszter a bűnözők pártjára állt a DNA és a bűnözők közti harcban, azt a retorikát és azokat az érveket vette át, amelyekkel olyan személyek támadják a korrupcióellenes ügyészséget, akik ellen büntetőjogi eljárások folynak.

‘Noha a lista hosszúnak tűnhet, az igazságügyi miniszter által felsorolt indokok nem állnak a lábukon, a korrupcióellenes főügyész menesztése nem indokolt jelen pillanatban. A miniszter egyetlen érve sem elégséges ahhoz, hogy visszahívják tisztségéből a DNA főügyészét’ – jelentette ki a liberális párt szóvivője.

“Kiábrándító egy jogi szakember részéről, akinek Toader úr tartja magát, hogy nemcsak a korrupcióellenes harcot támadó érveket veszi át a bűnözőktől, hanem szóhasználatukat is’ – vélekedett Ionel Dancă, aki szerint az igazságügyi miniszter azon javaslata, hogy menesszék Kövesit a DNA éléről, súlyosan károsítja a korrupcióellenes harcba és a törvénybe vetett hitet.

(MTI)