PNL: Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszternek le kellene mondania tisztéségről

PNL: Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszternek le kellene mondania tisztéségről
© Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter
Hozzá nem értése miatt indokolt, hogy Lia Olguţa Vasilescu lemondjon tisztségéről, állítja a Nemzeti Liberális Párt (PNL) abban az egyszerű indítványban, amelyet kedden nyújtott be a képviselőházban a munkaügyi miniszter ellen.

A ‘Lia Olguţa Vasilescu – hazugságügyi és társadalmi igazságtalanságért felelős miniszter’ címet viselő indítványban a liberálisok rámutatnak, hogy Romániában az az egyedülálló helyzet alakult ki, hogy egyes alkalmazottak pénzzel tartoznak munkaadóiknak, ahelyett, hogy fizetést kapnának a hónap végén. Az ígéretek dacára több mint kétmillió román állampolgárnak csökkent a bére, viszont a parlamenti képviselőknek és a minisztereknek nőtt – állítják a liberális párti frakció tagjai, akik szerint magának a munkaügyi miniszternek is 1.000 lejjel nőtt a fizetése.

A beadvány aláírói szerint az egységes bértörvény elmélyítette az egyenlőtlenségeket, totális káosz uralkodik a köz- és versenyszférában egyaránt, a tárca vezetője pedig továbbra sem hajlandó helyrehozni az általa okozott súlyos problémákat. Vasilescu ugyanakkor a vállalkozókat is elriasztja azzal, hogy munkaügyi felügyelők ellenőrzéseit helyezte kilátásba, akiknek azt kell leellenőrizniük, hogy megkötötték-e az új típusú szerződéseket az alkalmazottakkal. A PNL szerint hazudott a munkaügyi miniszter az új nyugdíjtörvény kapcsán is, amit ‘mind várunk már 2017 október elseje óta, és már 2018 februárjában vagyunk.’

A liberálisok szerint törvénymódosításra van szükség, és vissza kell vonni a 2017/4-es kormányrendeletet.

www.agerpres.ro