PNL-békegalamb az RMDSZ-nek

Nagyvárad- Az RMDSZ Bihar megyei szervezete szombaton tisztújító küldöttgyűlést az Ady Endre Kulturális Központban, melyre meghívást kaptak a főbb román pártok megyei vezetői is, akik éltek a lehetőséggel, sőt, fel is szólaltak.

Valamennyien a régi-új elnök Kiss Sándor érdemeit méltatták, és dicsérték, elismeréssel illették az általa vezetett szervezet munkáját.

Cornel Popa, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megyei elnöke például kijelentette: sajnálja, hogy RMDSZ nincs kormányon, Kiss Sándor pedig gerincességéről tett tanúságot, két korábbi gesztusával. A liberális politikus ugyanakkor egy fehér békegalambot ajándékozott az RMDSZ megyei vezetőjének, mely szerinte azt az üzenetet is közvetíti, hogy RMDSZ-nek a helye a PNL mellett van. Reagálásként Kiss Sándor megjegyezte: ha találkozik Ilie Bolojan polgármesterrel, kérje meg, hogy ő is küldjön egy ilyen madarat…

A magyar érdekvédelmi szervezettel való kitűnő együttműködésről beszélt még Gavrilă Ghilea (Demokrata-Liberális Párt), Floare Chipea (Szociáldemokrata Párt), Traian Bodea (Konzervatív Párt), Vasile Petruţ (Dan Diaconescu-féle Néppárt) és Mihaela Jarca (Romániai Csehek és Szlovákok Demokratikus Szövetsége) is.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,