Pirruszi váradi kosarasgyőzelem

Akt.:
A tegnap déli sajtótájékoztatón Achim edző, Birta klubelnök és Sere menedzser a nehézségekről is szót ejtettek
A tegnap déli sajtótájékoztatón Achim edző, Birta klubelnök és Sere menedzser a nehézségekről is szót ejtettek
Hiába nyert szerda este a Nagyváradi VSK U férfikosárlabda csapata az alapszakasz második részének utolsó fordulójában, mivel a tabella vezető helyét már nem szerezhette vissza!


Az alapszakasz második részének utolsó fordulójában: Nagyváradi VSK U–Kolozsvári U BT 84–77 (26–15, 20–28, 22–19, 16–15). Antonio Alexe Sportaréna, mintegy 2.000 néző. Cristian Achim edző tanítványainak sikerült visszavágni a vendég Szamos-partiak decemberi, az odavágó forduló során aratott 75–62 arányú győzelme után. A váradi legénység harmadik alkalommal végzett a bajnoki sorozatok második helyén, a 2015/2016. évi bajnoki idényben huszonhárom győzelmet aratott, kilenc találkozón hagyta el vesztesen a játékteret és hetedik alkalommal került (hatszor zsinórban) a rájátszásos szakasz legjobbjai közé, ahol az idei első fordulóban a hetedik helyezett újonc Galaci Phoenix lesz az ellenfelük. A továbbjutó az öt mérkőzésből három győzelmet szerző együttes. A VSK U itthon kezd két találkozóval április 17-én vagy 18-án és 19-én vagy 20-án, majd Galacon folytatja április 24-én vagy 25-én és amennyiben szükséges 26-án vagy 27-én. Döntetlen esetén az ötödik csatát ismét itthon vívja a VSK U.

Kezdődik a Final Four

A 2015/2016. évi Román Kupa sorozat fináléjába négy csapat jutott: a Nagyváradi VSK U, a Marosvásárhelyi BC, a Kolozsvári U BT és a Bukaresti Dinamo. A csatározások helyszíne a váradi Antonio Alexe Sportaréna lesz, ahol a vasárnap délutáni elődöntőkben a Marosvásárhelyi BC–Kolozsvári U BT (16 órától) és a Nagyváradi VSK U–Bukaresti Dinamó (18.15 órától) mérkőzéseket játsszák, míg a két győztes másnap, hétfőn (19 órától) a döntőben találkozik egymással. A tegnap délelőtti sajtótájékoztatón Cristian Achim edző, Florian Birta klubelnök és Şerban Sere menedzser kijelentették, hogy elégedettek a kupadöntő váradi rendezésével és a csapat bajnokságban elért második helyezésével, ám egyikőjük sem rejtette véka alá rövid távú céljaikat, merthogy abból kettő is van: idén el akarják hódítani a Román Kupát, azt követően pedig a bajnoki címet is szeretnék megszerezni, amellyel kapcsolatban egyöntetűen vallják: jól felkészített játékosaik számára csak most kezdődik a igazi tánc, ám a soron következő rájátszásos összecsapásokon immár – a hosszú, bejárt utat követően, amely néha volt göröngyökkel is tarkítva – nem hibázhatnak!

A legjobbak mérkőzése

A kupamérkőzések befejezését követően másnap, április 12-én kedden első alkalommal rendezik meg Nagyváradon az All Star Game csatát az Északi és a Déli országrész válogatott alakulatai között, melynek helyszíne az Antonio Alexe Sportaréna 19 órai kezdettel. A szurkolók, az újságírók, a hazai szakszövetség javaslatai és jelölései alapján alakították ki a csapatokat, s a tájékoztatón részt vevő váradi vezérkar büszkén, dicsérő szavakkal illette az Észak válogatottban pályára lépő négy VSK U játékost, illetve az edzőjüket. Ugyancsak ők mondták el azt is, hogy több meglepetésekkel és ajándékokkal kedveskednek az erre a csatára kilátogató érdeklődőknek, de nem akarták elárulni melyek azok.

Szántó Sándor

Címkék: