Kékfény

2021.01.29. 14:57

Letartóztattak egy volt rendőrt kábítószer-kereskedelem miatt

A bíróság – nem végleges végzésében – letartóztatott egy egykori rendőrt, akit kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítanak – közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi „droggyárrá” alakította otthonát: rengeteg kábítószergyanús anyagmaradványt és az előállításukhoz szükséges eszközt talált nála a rendőrség, és nagyobb mennyiségű készpénzt is lefoglaltak. Emellett a gyanúsítottal szemben alkalmazott gyorsteszt kokaint mutatott ki a szervezetében – fűzték hozzá.

Azt írták, hogy a volt rendőr jelenleg nem rendelkezik munkahellyel, valószínűleg a kábítószer eladásából tartja fenn magát.

A férfi ellen két büntetőeljárás van folyamatban. Szabadlábon hagyása esetén fennáll vele szemben a bizonyítás megnehezítésének, illetve a bűnismétlésnek a veszélye, ezért az ügyészi indítvány szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt vele szemben.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb február 28-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezett ellene – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában