Pintea: az orvosok idővel a kisebb városok kórházaiban is szívesen vállalnak majd állást

Pintea: az orvosok idővel a kisebb városok kórházaiban is szívesen vállalnak majd állást
Az orvosi bérek megemelése és a kórházak korszerű felszereléssel történő ellátása után már csak az egészségügyi intézmények vezetőségén áll, hogy megfelelő szakembereket toborozzanak a vidéki kórházakba is – jelentette ki szombaton Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

Pintea kifejtette, Bukarestben és az egyetemi központokban nincs orvoshiány, sőt, egy idő után orvos-túljelentkezés lesz ezekben a nagyvárosokban, és akkor a vidéki kórházaknál fognak elhelyezkedni az egészségügyi szakemberek, mert ott is megnövelt bérekre és felújított kórházakra, korszerű felszerelésekre számíthatnak. ‘Tavaly megnőttek a fizetések, idén van pénz a beruházásokra, innen már csak a kórházak menedzsmentjein múlik a dolog. Megkérdeztem azokat az orvosokat, akik például egy franciaországi vidéki kórházban vállalnak állást, hogy milyen meggondolásból mennek oda, ahelyett, hogy mondjuk Tulceára, Galacra, Giurgiura vagy Ploieşti-re mennének. A válasz: ott jó fizetést, felszerelést, tiszteletet kapnak’ – mondta az egészségügyi miniszter

Ugyanakkor kifejtette: meggyőződése, hogy az orvosok egy idő után a kisebb romániai városok kórházaiban is szívesen vállalnak majd állást.

www.agerpres.ro