Piaci árak Váradon az ünnepek után

Hónapos retek, vajretek is szerepel a piaci kínálatban Váradon
Hónapos retek, vajretek is szerepel a piaci kínálatban Váradon
Az ünnepekkel a nagy bevásárlási láz is alábbhagyott, ám a piaci bevásárlás sokaknak továbbra is a hétköznapok rutinjához tartozik.

Míg a ruházati cikkeknél a nagy árleszállítások figyelhetőek meg, addig a piacon a zöldségek, gyümölcsök ára változatlan, vagy minimális változás állt be. Ezúttal a Decebal piac kínálatát mértük fel, ahol a klementin kilója továbbra is 6,50 lej, narancs 6 és 8 lejért is található, kiwi 8 lejért, az alma pedig 3,50–4 lejes áron vásárolható. A sárgarépa kilója 3, illetve 4 lej, zeller 1 lejért vásárolható, a káposzta kilója 2 lej, kígyóuborka 12 lej, az édes paradicsom 10 lej, a kápia paprika 12 lej. Egyes árusoknál cherry paradicsom is kapható, ennek ára elég magas, 18 lej/kg.

Újdonságok

A karácsony környéki felhozatalhoz viszonyítva újdonságnak számít a saláta és a spenót, előbbi 2 lej fejenként, míg utóbbit 10 lej/kg-ért lehet beszerezni. A hónapos retek 2 lejért kapható, a champignon gomba kilóját 8 és 12 lejért lehet megvásárolni, savanyúság pedig 10, de 15 lejért is kapható. A piacon nézelődve perecseni lilahagymára is bukkantunk, ez 4 lejért szerezhető be. Piros krumpli 5 kg-os kiszerelésben 13 lejért vásárolható, míg a sütőtök 4 lejes áron kapható. A tojás darabja továbbra is 1 lej.

János Piroska