Piacfelújítás és költöztetés

Piacfelújítás és költöztetés
Hat hónapon át tartottak és nemrég értek véget a váradi nagypiacon végzett legújabb korszerűsítési munkálatok, melyek során falat építettek a létesítmény Griviţei utca felőli részén, mondta el Florin Alexandru, a váradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) szóvivője.

A munkálat, melyhez hasonlókat már elvégeztek mind a Decebal-piacon, mint a Nufărul végállomásnál lévő piacnál, TVA nélkül 439.536 lejbe került és az intézmény saját forrásaiból állta. A fal könnyű szerkezetű, fémvázakra erősített Alucobond típusú lemezekből épült. Az egésznek a jelentősége az, hogyzárás után ennek köszönhetően nem már lehet bejutni a bazár részlegre, a kereskedők nagyobb biztonságban tarthatják itt áruikat, mondta el az ADP szóvivője.

A legnagyobb beruházások eddig a rogériuszi piac területén történtek, s egy újabb nagyszabású munkálatot is tervez az ADP: az ócskapiacot jelenlegi területéhez közel, az Európa lakónegyed mellé költöztetik majd, ugyanis mostani területén sportpalota fog épülni. Az új piac létrehozatalának projektje előkészületben van, mondta az ADP szóvivője, dolgoznak a kivitelezésén. A munkálatokat még nem kezdték el, csupán letarolták a területet, tudtuk meg. A beruházás felbecsült értéke kétmillió euró körüli, s az új piac, akárcsak a régi, autópiacot és régiségpiacot is magába foglal majd, teljes területe pedig 8,5 hektár lesz, azaz mintegy három hektárral haladja meg a jelenlegi ócsakpiac területét.