Photo Natura – természetfotó kiállítás hetedszer

Photo Natura – természetfotó kiállítás hetedszer
Marosvásárhely -  Meteorológiai jelenségek, tájfotó és nyílt kategóriában sorolt fotókat díjaztak a pénteken hetedik alkalommal megnyitott Fhoto Natura természetfotó kiállításon.

A Föld Napja alkalmára a marosvásárhelyi Örökmozgó Természetjáró Egyesület, a Népújság az Aquaserv, a Maros Vízügyi Igazgatóság és a Maros Megyei Környezetvédelmi Ügynökség által szervezett kiállításra 24 romániai, 22 magyarországi és egy szerbiai fotós nevezett be 345 munkával melyből a válogatást kővetően hetvenkilenc foto került kiállításra. Tizenhárom fotót tüntettek ki a természeti jelenségek, tájfotó és nyílt kategóriákban valamint a szervezők által adott díjakkal.

Azok akik ilyen fotót készítenek a természetben és a természettel élnek mondat a megnyitón jelen levő Korodi Attila Környezetvédelmi miniszter, Borbély László az RMDSZ polgármester-jelöltje pedig rámutatott, hogy Marosvásárhelyen túl kevés a zöldövezet, hogy, tenni kell a Maros partért és a marosvásárhelyiek által kedvelt Somostetőért, pontosan a természet megvédése végett.

Az eddig megszervezett Photo Natura kiállításokra 3364 fotó érkezett több mint 50-en fotóstól. A tavalyi kiállítás témája a környezetvédelem volt, jövőre pedig a „Művészet a természetben” és „A víz éltető kincs” témájú fotókkal lehet majd benevezni.