Hargita megye

2021.07.12. 10:24

Hétvégén tizenkétszer riasztották medvék jelenléte miatt a hatóságokat

Péntektől hétfőig tizenkétszer volt szükség a Hargita megyei csendőrök és rendőrök közbeavatkozására medvék miatt – közölte a Hargita megyei rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint Tusnádfürdőn, Borszéken és Maroshévízen bukkantak fel több ízben a medvék. A helyszínre kiérkező hatóságoknak az esetek zömében sikerült visszaterelni a nagyvadakat az erdőbe, Borszéken azonban a csendőrök helyszínre érkezésekor az állat már nem volt ott.

Szombat éjjel Tusnádfürdőn a vasútállomás peronján járkált egy anyamedve a bocsaival. Az állatokat visszakergették az erdőbe, de ugyanazon a éjszakán egy férfi jelezte az 112-es számon, hogy egy helyi szálloda konyhájában medve van, bocsokkal. Az állatokat egy rendőrökből és csendőrökből álló csapat távolította el az épületből és terelte el az erdő irányába.

Maroshévízen többen jelezték, hogy medve kel át a Maroson és bemegy az emberek udvarára. A hatóságok kisiettek a helyszínre, végül a nagyvadat sikerült elkergetni.

A hatóságok kérik a lakosságot, hogy körültekintően tárolják a háztartási hulladékot, és ha medvét látnak, azonnal hívják az 112-es számot, ne közeledjenek az állathoz és ne etessék azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában