Petőfi Sándor verseit szavalták

Petőfi Sándor verseit szavalták
Nagyvárad – A napokban zajlanak az M.M. pódium által szervezett Petőfi Sándor szavalóverseny elődöntői, általános iskolások részvételével. A legjobbak szombaton mérik össze tehetségüket.

A váratlan túljelentkezés miatt az elemi osztályosok keddi elődöntőjén nem tudta minden kisdiák bemutatni, hogyan szavalja Petőfi ismert és kevésbé ismert verseit. Meleg Attila bábművész, a Matyi Műhely igazgatója meglepve mesélte a kedden megjelent versenyzőknek és kísérőiknek, hogy míg hétfőn még csak 40 I–IV. osztályos diák jelentkezett a szavalóversenyre, a számuk egy nap alatt megduplázódott. Így történt, hogy az utoljára jelentkezett diákok csak ma, az V–VIII. osztályosok elődöntőjén mutatják be tudásukat.

Anyám tyúkja és Csokonai

A keddi elődöntőn két kategóriában külön szavaltak az I–II. osztályosok, majd utánuk a III–IV. osztályosok. Felcsendültek olyan híres versei a nagy költőnek, mint a Füstbe ment terv, a Nemzeti dal vagy a Távolból, de nem hiányoztak a kedves gyermekversek sem, mint A Naphoz, az Anyám tyúkja vagy az Arany Lacinak. Meleg Attila bábművész nem titkolt célja az ehhez hasonló gyakori és színvonalas versenyek megszervezésével, hogy egy gyermekeknek szóló kulturális központot alakítson ki. A keddi elődöntő továbbjutói: Szabó Alexandra, Turbucz Mónika Vanessa, Nagy Tímea, Kabai Renáta, Föcze Tímea, Lovas Tamás, Pascu Norbert, Szabó Márk, Visky Miriám, Orbán Alexandra, Király Zoltán, Oltean Franciska, Őrösi Renáta, Nagy Alexandra, Pardek Dóra, Bene Leila, Székely Tekla, Tóth Emerencia, Varga Richárd, Nánási Amanda, Fele-Gyarmati Márk, Bárány Réka, Károlyi Rebeka, Habinyák Szilárd, Gávris Boglárka, Nagy Anette, Szabó Kristóf, Lakatos Márton, Sziki Bettina, Nagy Nándor, Szabó Ivett és Lukács Éva. A verseny döntőjére április 12-én, szombaton 15 órától a vár M3-as termében kerül sor.

Csütörtöki továbbjutók

A Petőfi Sándor szavalóverseny csütörtöki elődöntőjének továbbjutói:

Weinmann Richárd, Botos Heléna, Kovács Renáta, Papp Kinga, Balas Tünde, Pintér Dávid, Szabó Kincső, Csapó Andrea, Géczi Juliánna, Barta Tímea, Jerovszky Tímea, Nagy Róbert Csaba, Hegedű Krisztina, Jakab Tamás, Havran Eszter, Kádár Andrea Bettina. szavalóverseny döntőjének időpontja: április 12, szombat 15.00, Vár M3-as terem.

Nagy Anikó