Pesten a bukaresti külügyér

Mint arról már röviden írtunk, Budapestre látogat a román külügyminiszter – a harmadik Magyar-Román Együttes Kormányülés előkészületeinek helyzetét is áttekintik.

A román és a magyar diplomácia vezetője évi rendszerességgel egyeztet, ebbe a sorozatba illeszkedik a megbeszélés, amelyen a felek megvitatják a kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit, az európai uniós, az észak-atlanti integráció és a regionális együttműködés napirenden levő témaköreit, valamint a romániai magyar és a magyarországi román nemzeti közösségek problémáit. Áttekintik továbbá a soron levő, harmadik Magyar-Román Együttes Kormányülés előkészületeinek helyzetét, valamint a Magyar-Román Kormányközi Vegyes Bizottság tevékenységének, struktúrájának korszerűsítésével kapcsolatos kérdéseket.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter