Perel, nem esküszik…

Perel, nem esküszik…
Vlagyimir Putyin leköszönő orosz államfő pénteken tagadta azokat a sajtóhíreszteléseket, miszerint házasságra készül lépni Alina Kabajeva olimpiai tornászbajnoknővel.

 A média az utóbbi napokban kezdett cikkezni arról, hogy az államfő elvált feleségétől, Ljudmillától, hogy feleségül vehesse a 24 éves sportolót.
    ”Ebben egy szemernyi igazság sincs” – jelentette ki Vlagyimir Putyin, amikor a riporterek rákérdeztek nősülési terveire a Silvio Berlusconi megválasztott olasz miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatóján.
    Alina Kabajeva, az állítólagos ara, perrel fenyegeti a botrányt kirobbantó Moszkovszkij Korreszpongyent című lapot, amennyiben az újság nem közli a cikk cáfolatát. A lap az Art-menedzsment nevű cégre hivatkozva azt állította, hogy a moszkvai rendezvényszervezők között tendert írtak ki az esküvő megszervezésére. A ceremóniára az újság állítása szerint június 15-én, a pravoszláv pünkösdkor kerül sor Szentpéterváron.
    Az elnöki esküvő hírét tagadja egyébként az Art-menedzsment cég vezérigazgatója is: Szergej Tilkin kategorikusan cáfolja, hogy vállalata egy ilyen tenderben részt vett volna.
    A Moszkovszkij Korreszpongyent tulajdonosan is arra hajlik, hogy a hír kacsa lehet, ám zseniális reklámfogásnak tartja, hogy a lap leközölte az elnöki esküvőről szóló hírt.
    A Moszkovszkij Korreszpongyent jelenlegi álláspontja szerint nem kívánja közölni a cáfolatot. A szerkesztőség érvelése szerint egy olyan híresztelés cáfolatát, amely “nem felel meg a tényeknek, csak abban az esetben lehet közölni, ha bizonyítékkal rendelkeznek arra nézve, hogy valóban álhírről van szó”.    
    ”Nem sikerült ilyen bizonyítékot szerezni Alina Kabajevától. A cikkben feltételesen, kérdőjelekkel ellátva írtunk a házasságkötésről, így egyszerűbb lett volna humorosan felfogni a dolgot, vagy egyszerűen kijelenteni, hogy szó sincs semmiféle esküvőről. Alina Kabajeva egyiket sem tette” – írja a lap, hozzátéve: “őszintén bevallva, mi is nehezen hittük el, hogy az olimpiai bajnoknő férjhez megy Oroszország elnökéhez”.
    Alina Kabajeva 2004-ben az athéni ötkarikás játékokon ritmikus gimnasztikában szerzett aranyérmet, korábban pedig háromszor – 1999-ben, 2001-ben és 2003-ban – nyert világbajnokságot. Sportpályafutása befejezése után Alina Kabajeva választása a politikára esett, jelenleg az Állami Dumában az Egységes Oroszország frakciójának a tagja.