Percek, események; jegyzőkönyv

Percek, események; jegyzőkönyv
A hetek óta javuló formát mutató Diósgyőr – a tavasz kezdetén három vereség, majd utána három döntetlen, legutóbb a bajnokselyes Loki ellen – a Tatabánya ellen megszerezte első idei győzelmét.

6. perc: Sipeki tolta balról befelé a labdát, Binder vette át a passzt, majd betört a 16-oson belülre, de bal alsó sarok felé tartó lövésébe Poleksic beleért.

19. perc: Halgas jobboldali beadása után Binder lőtt 16 méterről a kapu fölé.

20. perc: Sipeki tört be a 16-oson belülre, de a kifutó kapusba lőtte a labdát.

22. perc: Deme balról keresztbe szálló szabadrúgását a bal kapufánál Ndjodo fejelte mellé.

30. perc: Tóth Z. iramodott meg a jobb oldalon, 16 méterről leadott lövését Szalma szögletre tenyerelte a bal alsó sarok elől.

31. perc: A diósgyőri 16-oson belül Hajdú indult be a labdáért, de átesett Mogyorósi lábán. A játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Márkus végezte el, akinek középre tartó labdáját Szalma megfogta.

33. perc: Binder, Farkas V. volt a labda útja, utóbbi beadását Jeremiás fejelte a 11-es pont környékéről a kapu fölé.

42. perc: Márkus lőtt váratlanul a jobbösszekötő helyén a kaputól 18 méterre, próbálkozása a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.

44. perc: Sipeki vezette rá a vendég védelemre a labdát, de 20 méterről leadott lövése elkerülte a jobb alsó sarkot.

47. perc: Sipeki ívelése után Halgas tette be a labdát jobbról a felfutó Jeremiás elé, aki a bal kapufa mellé bombázott.

55. perc: A tatabányai kaputól 24 méterre szabadrúgáshoz jutott a Diósgyőr: Vitelki legurítása után Binder bombázott kapura, de Poleksic a helyén volt.

65. perc: Jeremiás ugratta ki Bindert, aki lefejelte maga elé a labdát, majd a kifutó Poleksic felett a kapu jobb oldalába emelt, 1-0.

76. perc: Jobbról gyömöszölte a vendég kapu elé a labdát a DVTK, többen is lőni készültek, de a védők közbeléptek, a végén Binder próbálkozása után vágódott vissza a mezőnybe a laszti.

82. perc: Ngalle lódult meg a diósgyőri kapu felé, de 22 méterről a felső léc fölé csavart.

86. perc: Simon A. indult meg jobbról befelé, 18 méterről leadott lövését Poleksic megfogta.

Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Csőszer FC Tatabánya-Auto Trader 1-0 (0-0)

Diósgyőri stadion, 3000 néző. V.: Mészáros (Gaál, Szalai).
Diósgyőri VTK: Szalma (7) – Farkas N. (6), Mogyorósi (6), Elek (6), Farkas V. (6) – Halgas (6), Szögedi (6), Vitelki (6) – Sipeki (6) – Jeremiás (6), Binder (7). Vezetőedző: Pajkos János.
Csőszer FC Tatabánya- Auto Trader: Poleksic (6) – Kerényi (6), Vámosi (6), Filó (6), Rajnay (5) – Tóth Z. (5), Balogh Z. (6), Deme (5), Hajdú (6) – Márkus (6), Ndjodo (5). Vezetőedző: Sisa Tibor.

Csere: Deme helyett Ngalle (-) a 70., Halgas helyett Simon A. (-) a 75., Jeremiás helyett Urbin (-) a 80., Ndjodo helyett Megyesi (-) a 83., Márkus helyett Bakrac (-) a 85., Binder helyett Balás (-) a 88. percben. Sárga lap: Balogh Z. az 55., Tóth Z. a 67., Rajnay a 92. percben. Gólszerző: Binder (1-0) a 65. percben.

Mestermérleg

Pajkos János: – Tipikus egygólos meccs volt. Ezen a rossz talajú pályán is próbáltuk irányítani a játékot, úgy vélem sikerrel. Szép gólt lőttünk és megérdemelten nyertünk.

Sisa Tibor: – Mindenki tudja, hogy Diósgyőrben lehet egy gólt kapni, ez megtörtént, erre kellett volna nekünk válaszolni. De mivel ez nem ment, így csak vereség lehetett a vége.