Pénzjutalmat is kaptak a legjobbak

Pénzjutalmat is kaptak a legjobbak
Ünnepélyes keretek között oklevelet és pénzjutalmat adtak át azoknak a diákoknak, akik tiszta tízest értek el az országos felmérőn és annak a diáklánynak, aki tízesre érettségizett.

A Bihar megyei Tanfelügyelőségen tartott rövid szerdai ünnepség elején Novac-Iuhas Alin Florin főtanfelügyelő köszöntötte a pedagógusokat, akiknek köszönhetően a megjelent Bihar megyei tanulók jó eredményeket értek el, majd a diákokat. Mint megjegyezte, ez a negyedik év, amikor a kormány pénzjutalommal is díjazza azoknak a tanulóknak a teljesítményét, akik tiszta tízest értek el az országos felmérőn, illetve az érettségin. Öröm számára, hogy az idén kettővel nőtt azoknak a nyolcadikot végzetteknek a száma, akik az országos felmérőn maximálisan teljesítettek és az érettségizők között is van tiszta tízes. Egyúttal az ünnepségen jelen lévő, chilei tanárokból álló küldöttséget is köszöntötte – mint megtudtuk, ők az Emanuil Gojdu líceum és egy chilei tanintézet közötti diákcsere-program keretében látogattak el Váradra.

Elsőként a tiszta tízessel leérettségizett Iftime Alexandra Carla, a Mihai Eminescu főgimnázium végzőse vette át az őt megillető oklevelet, valamint a háromezer lej pénzjutalmat, majd a kilencedikesek következtek, akik az oklevél mellé ezer lej pénzjutalmat kaptak. A tizenhat diák közül négyen az Emanuil Gojdu líceumban végezték el a nyolc osztályt, hárman a Nicolae Bălcescu iskolában, hárman az Oltea Doamna iskolában, s egy-egy diák pedig a Iosif Vulcan, a Mihai Eminescu, a Roman Ciorogariu, az Emanuel, az Avram Iancu iskolában, valamint a berettyószéplaki 1. sz. műszaki líceumban végzett. Később a főtanfelügyelő az említett iskolák igazgatóinak adott át oklevelet.

Neumann Andrea