Pénzhiány miatt leállt az építkezés a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Kórházban

Kovászna megye – Az elmúlt évben a tervező és kivitelező közötti gondok miatt nem haladt a megfelelő ütemben a szerkezetmegerősítő munkálata idén pedig az egészségügyi minisztérium késlekedik a pénzek leosztásával.

Míg a bodzafordulói kórház már megkapta a befejezéshez szükséges összeget, a sepsiszentgyörgyi intézménynek még semmit nem utaltak ki.
Deme Judit, a Közegészségügyi Igazgatóság vezetője szerint az egyetlen magyarázat a késlekedésre az lehet, hogy a Dr. Fogolyán Kristóf Kórház, a tavaly elnyert sürgősségi státusból adódóan, a teljes ingatlan modernizálására is pályázott pénzt a strukturális alapból, az előtanulmány most készül és valószínű a szaktárca ennek az összegnek a figyelembe vételével dönti el, hogy mennyi pénzt utal ki a szerkezetmegerősítésre.
A gond az, hogy eltelt fél év, pénz nem érkezett így a munkálatokat végző cég vezetősége leállította a munkát.
Az egészségügyi minisztérium pénzkiutalási késlekedése talán azzal is magyarázható, hogy az elmúlt évben a tervező és kivitelező közötti nézeteltérések miatt a munkálatokra leutalt összeget sem sikerült elköltse a kórház, másfél millió lej veszett el.