Pénzadományt vitt az EMNT és a Néppárt Dunabogdányba

Pénzadományt vitt az EMNT és a Néppárt Dunabogdányba
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt partiumi vezetői, Nagy József Barna és Zatykó Gyula régióelnökök csütörtök délelőtt, a sajtó és a dunabogdányi önkormányzati képviselők jelenlétében, átnyújtották Pályi Gyula polgármesternek az árvízkárosultak megsegítésére gyűjtött erdélyi pénzadományt: 8654.10 lejnek megfelelő forintot.

Pályi Gyula meghatottan üdvözölte a vendégeket, és köszönetet mondott az erdélyi segítségért. Minden adománynak helye van a településen, ugyanis a károk helyreállítása jelenleg is zajlik, mondotta. Zatykó Gyula, a Néppárt alelnöke tájékoztatta a jelenlevőket arról, hogy a pénzösszeget az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács egyes irodáiban, valamint bankszámlán gyűjtötték össze.

Nem először járnak a településen: június elején, a rekord mennyiségű árvíz idején közel száz önkéntessel segítették az árvízi védekezést. Nagy József Barna felelevenítette az akkori példaértékű összefogást. Nemcsak Dunabogdányban, hanem Esztergomban is részt vettek az erdélyi önkéntesek az árvízvédelemben.

Dunabogdány polgármestere végül körbevezette az erdélyi vendégeket a településen. Több olyan magánházat is felkerestek, ahol hatalmas károkat okozott az árvíz, és elbeszélgettek az ott élőkkel. Végigsétáltak azon a Duna-menti sétányon is, melyet nemrég még víz borított.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt partiumi sajtószolgálata