Pénz az iskola bővítésére

Pénz az iskola bővítésére
Bihar megye – Borbély László miniszert október végi látogatásakor szembesítették Érmihályfalván a helyi középiskola lehetetlen helyzetével.

Ez a lehetetlen helyzet elsősorban a tantermek és laboratóriumok, illetve sportpálya hiányában ölt testet. Az épület szigetelése, az ajtók és ablakok cseréje akkor folyamatban volt. Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszternek Stefania Dersidan igazgató adta elő élőszóban, illetve dokumentumokba foglalva a tényállást. A miniszteri vizit után, részben annak hatására, illetve elnyert pályázati lehetőség nyomán a Helyi Tanács novemberi ülésének egyik témája volt megvitatni azt a határozattervezetet, mely közbeszerzési eljárás meghirdetését irányozza elő a Mezőgazdasági Iskolacsoport főépületének kibővítésére.

Igéret megerősítve

Ez a bővítés az U alakú épület földszintes szárnyának bontását, megerősítését, emelet építését, és a manzárd beépítését jelenti. A munkára fordítható összeg 1,35 millió euró, és a terv szerepel az Észek-Nyugati Fejlesztési Régió programjai között. Ugyancsak döntöttek az iskola villanyhálózatának illetve a villámhárítói rendszerének megújításáról. Már helyi erőből végezték el egy kézilabdapálya méretű sportpálya lebetonozását, ami mellett található annak a sportteremnek a helye, melynek felépítésére már 2005 óta van ígéret, s melyet a miniszter az említett látogatásakor ismét megerősített

 

Rencz Csaba