Péntektől indulnak és a nyári idény végéig közlekednek a Napvonatok a Fekete-tenger felé

Péntektől indulnak és a nyári idény végéig közlekednek a Napvonatok a Fekete-tenger felé
Péntektől iktatja be nyári menetrendjébe az úgynevezett Napvonatokat a román állami vasúttársaság (CFR). Több mint negyven szerelvény biztosítja a kapcsolatot június 9-étől szeptember 10-éig az ország különböző pontjai és a Fekete-tenger, valamint a Duna-delta között.

Bukarestből Konstancára naponta 20 vonat indul a nyári szezonban, ezek közül 11 Mangaliáig megy, és a tengerpart minden üdülőtelepén megáll.

A CFR képviselői szerint a számos kedvezménynek köszönhetően mindenki számára elérhető árúak a jegyek a Napvonatokra: Bukarest-Konstanca között például egy teljes árú jegy 59,6 lejbe kerül egy interregio vonatra. Menettérti jegy beszerzése esetén az ár 10%-kal csökken, és ha a vásárló on-line szerzi be jegyét, további 5 százalékos kedvezményben részesül. 2-5 fős csoportok 30% -ig terjedő kedvezményt kapnak, ha a jegyet interneten vásárolják meg – tájékoztat a CFR.

A Duna-deltában nyaralni készülő utasok számára direkt járatot iktattak be a Bukaresti Északi Pályaudvar és Tulcea város között.

www.agerpres.ro