Pénteken kezdődik a talákozó

Szatmárnémeti — Az idei Véndiák–talákozón is készül majd egy nemezelt falidísz az Aranykapu Kulturális Egyesület segítségével, melynek az elkészítésében bármelyik résztvevő segíthet. A tavaly készítet díszen a magyar címer látható.

Pénteken délelőtt 11 órakor kezdődnek a XVII. Véndiák–talákozó programjai a „Rendhagyó osztályfőnöki órával” a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanári termében. A kerek évfordulós érettségi talákozójukat ünneplő véndiákokat köszönti Boros Mihály nyugalmazott tanár. A délutáni program a Filharmóniban zajlik. Hat órától szatmári szerzők műveiből összeállított irodalmi műsor kerül megrendezésre. Szombaton délelőtt 10 órakor lesz a gyülekező a főgimnázium udvarán, ez után a már megszokott módon következik az érettségi találkozójukat ünneplő osztályok zászlós bevonulása. A köszöntőket követően a Székesegyház kórusa néhány könnyed hangvételű dallal fogja megörvendeztetni az egybegyűlteket.
A délutáni órákban a zenéjé, az önfledt szórakozásé lesz a főszerep, ugyanis a City rádió délutáni kívánságműsorának programját ezúttal a véndiákok alakítják majd a helyszínről. Késő délután a Harag György Társulat színművészei, Jánossy Csaba szórakoztatja majd a közönséget, valamint a székelyföldi Back In Time zenekar. Az esti órákban az Algorithm együttes biztosítja a talpalávalót.
A gyerekek szórakoztatásásról a MADISZ fog gondoskodni.