Nagyvilág

2008.12.02. 10:16

Rendőröket fejeztek le Mexikóban

<p>Három rendőr is volt azok között a lefejezett holttestek között, amelyeket a hétvégén találtak a mexikói Tijuana városban - közölte hétfőn Baja Kalifornia állam ügyészsége.</p>

A hétvége óta 37 gyilkosság történt a drogkartellek harcterének számító városban, amelynek rendőrfőkapitányát a hadsereg egyik altábornagyára cserélték. A megölt emberek háromnegyedének köze volt a drogcsempészethez.

Három nap alatt 37 embert öltek meg az amerikai határnál lévő mexikói Tijuana városában, köztük négy kisgyereket, akik kereszttűzben haltak meg - közölte Baja Kalifornia állam ügyésze egy sajtótájékoztatón. A halottak között van kilenc ember, akiknek lefejezett holttestét egy foghíjtelken találták meg a város egyik szegénynegyedében. Három lefejezett halott rendőr volt: rendőrigazolványaikat a szájukba tömve találták meg.

A rendőrség vizsgálja annak lehetőségét, hogy a gyilkosságokat egy drogcsempész barátnőjének megölésére válaszul követték el. A szombat óta meggyilkolt emberek nyolcvan százaléknak köze volt a drogkereskedelemhez az ügyészség vizsgálata szerint.

Hétfőn a hadsereg egyik altábornagya vette át a tijuanai rendőrség irányítását Alberto Capellától, akit egy éve neveztek ki a város rendőrfőkapitányává.

Az elmúlt hónapban több mint kétszáz embert öltek meg Tijuanában, ahol drogcsempészbandák küzdenek a terület irányításáért. Mexikóban idén több mint négyezer embert halt meg droggal kapcsolatba hozható gyilkosságokban, a mexikói újságok adatai szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!