Pedagógusok versenyvizsgája

Pedagógusok versenyvizsgája
Közzétették kedden a pedagógusok versenyvizsgájának végső, óvások utáni eredményeit a http://titularizare.edu.ro honlapon.

Amint a Bihar megyei tanfelügyelőség közleményéből kiderül, az 1040 kijavított dolgozat közül 186-nak az eredményét óvták meg Bihar megyében. Az újrajavítás nyomán 111 dolgozatra nagyobb jegyet adtak, mint az óvás előtti, 68 esetben a jegy csökkent, hét pedig változatlan maradt. 210-ról 196-ra csökkent azoknak a dolgozatoknak a száma, amelyeket 1 és 4,99 között értékeltek, 345-ről 339-re csökkent az 5 és 6,99 közötti jegyek száma, s 485-ről 505-re nőtt azoknak a pedagógusoknak a száma, akiknek a dolgozata hetest, vagy azt meghaladó pontszámot ért el. Mint már említettük, ahhoz, hogy egy pedagógus meghatározatlan időre szóló, más szóval címzetes pedagógusi álláshoz jusson, legalább hetest kellett elérnie, mind az írásbeli, mind a gyakorlati megmérettetésen, s a meghatározott időre szóló, vagyis helyettesítő posztok elnyeréséhez is legalább ötöst kellett elérniük mindegyik próbán.

Helyek elosztása

Az idén Bihar megyében 57 címzetes pedagógusi posztot lehetett megpályázni, ezek közül a váradi címzetes posztok száma 34 volt. Egyúttal 443 meghatározott időre szóló és 955 nem teljes óraszámot tartalmazó posztot is meghirdettek. A mai nap folyamán zajlik a helyek elosztása azon pedagógusok számára, akik legalább hetest értek el, s augusztus 28-án osztják el a szabadon maradt helyeket azok között, akik elérték ugyan a hetest, de nem jutottak poszthoz a mai elosztáson, illetve azok között, akik a versenyvizsgán legalább ötöst kaptak.