ERDON Országos hírek

2008.03.19. 08:01

1500 dolgozót bocsát el a Román Posta

<p>Az idén 1500 dolgozóval csökkentik a Román Posta állami vállalat alkalmazottainak létszámát - jelentette ki kedden Borbély Károly romániai informatikai és távközlési miniszter.</p>

A szaktárca által felügyelt vállalat jelenleg 35 ezer alkalmazottal működik. Borbély szerint azért van szükség létszámcsökkentésre, mert a „mamutvállalat” az elmúlt időszakban veszített a piaci versenyben, ami az alaptevékenységét illeti.

A román kormány célkitűzései között szerepel a Román Posta privatizálása. Első lépésként a kabinet szerződést kötött a Roland Berger Strategy Consultants tanácsadó céggel, amelynek feladata a vállalat átszervezése a privatizáció előkészítése érdekében.

A tárcavezető közölte, hogy 2007 végén nyújtotta be a vállalat átszervezéséről szóló stratégiát a tanácsadó cég. A dokumentum jóváhagyása érdekében az általa vezetett minisztérium kidolgozott egy kormányhatározatot, amely jelenleg az előzetes elfogadás szakaszában áll. A miniszter szerint az átalakítási stratégiát már 2008-ban átültetik a gyakorlatba.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!