Pedagógus per

Kovászna megye – A háromszéki pedagógusok régiségpénzét illetően hozott törvényszéki határozatot fellebbezi meg a baróti, bardoci és rétyi önkormányzat. Hasonlóan járt el a megyei tanács is a Speciális Iskola tanáraival. Az újabb tárgyalásra július 9-én kerül sor a brassói táblabíróságon.

A Kovászna megyei törvényszék 8 tárgyalási forduló után hozott döntést, még májusban, a megye legnagyobb pedagógusperében, a tanárok, tanítók javára.
Nagy Gábor, a háromszéki Szabad Tanügyi Szakszervezet elnöke felelőtlennek nevezte a prefektúra és a tanfelügyelőség vezetőit amiért békés úton nem tudták megoldani azaz kifizetni az elmaradást azoknak a pedagógusoknak akik 30 éve dolgoznak a tanügyben és a téves számítások miatt kevesebb régiségpénzt kaptak mint amire jogosultak. A törvényszék májusi döntése értelmében 495 pedagógusnak jár kártérítés 3 évre visszamenőleg ami fejenként átlag 1800 lejt jelent.
A szakszervezeti bizalmi szerint a megyében 850 pedagógus lenne jogosult a kártérítésre, de a szakszervezet csak a tagok nevében tudott fellépni.
Nagy Gábor most is bizakodó, véleménye szerint a fellebbezők keresetét Brassóban minden bizonnyal elutasítják, de a pedagógusok leghamarabb év végén kapják meg az elmaradt összegeket.