ERDON Helyi hírek

2010.10.15. 17:09

Négy új csendőregység

<p>Szatmár megye - Az új munkapontokat hoznak létre Krasznabélteken, Nagykárolyban, Szamosborhídon és a Luna Sesen, derült ki Ghetea Dorel beszámolójából.</p>

A Szatmár megyei csendőrök az idei év első 9 hónapjában 3949 akción vettek részt, mely 52 %-kal több, mint a 2009-es év hasonló időszakában volt, mondta Ghetea Dorel ezredes a tegnap megtartott sajtótájékoztatón. A növekedés annak köszönhető, hogy szoros együttműködés alakult ki a csendőrök és a rendőrök között, vegyes járőregységeket alkotva járőröznek Szatmárnémeti, Tasnád és Avasfelsőfalu utcáin. Az elmúlt kilenc hónap során 59 bűncselekményt derítettek fel, 63 elkövetővel. 2010 első kilenc hónapjában a csendőrök 640 írásos figyelmeztetést róttak ki, míg 3996 pénzbírságot osztottak, 1 069 680 lej összértékben. Az év eddig eltelt időszakában lefoglaltak 11 737 lej összértékű árucikket, és 284 személyt kísértek be a rendőrségre, ugyanakkor egy körözött személyt is elfogtak. Az eltelt időszakban a közbiztonság megőrzése és biztosítása volt az elsődleges célkitűzés a csendőrök feladatai körében. Ugyanakkor minden tiltakozó megmozdulás esetén vigyáztak a rendre és a biztonságra, és a város-, illetve községnapok alkalmával is megjelentek, de a tömegrendezvények során is biztosították a helyszínt. A csendőrök a női kosárlabda és férfi kézilabda meccseken is biztosították a rendet, 205 csendőr teljesített az Ady Endre utcai sportteremben szolgálatot. A 112-es sürgősségi telefonszámon 52 esetben kérték a csendőrség segítségét.

Csökkentették a kiadásokat
Ghetea elmondta, hogy a csendőrség megszorító intézkedéseket foganatosított a közköltségek csökkentése érdekében, melyek eredményeként a közüzemi kiadások 15-18 százalékkal csökkentek. A közbiztonság növelésének érdekében a csendőrség négy új alakulatot szeretne létrehozni, és 15 százalékkal több csendőrt alkalmazni a jelenlegi 300 csendőr mellé, de erre még várni kell, hiszen az új organigrammát a belügyminiszter csak december, illetve január elején fogadja el. Az új munkapontokat Krasznabélteken, Nagykárolyban, Szamosborhídon és a Luna Sesen hoznák létre, derült ki az ezredes beszámolójából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!