Pásztor Sándor megkapta kinevezését

Pásztor Sándor megkapta kinevezését
Hivatalosan is kinevezték Pásztor Sándor nagyváradi helyi tanácsost a Környezetvédelmi Minisztérium halászati és vízgazdálkodási államtitkári tisztségébe.

Államtitkári kinevezését követően Pásztor Sándor lemondott városi tanácsosi mandátumáról, helyét feltételezhetően Kis Gábor veszi majd át, míg az RMDSZ nagyváradi frakciójának vezetője valószinűleg Ritli László Csongor lesz. Mindezt maga az érintett mondta el pénteki sajtótájékoztatóján, bejelentve azt is, hogy felfüggesztette műszaki igazgatói tisztségét is, amelyet a Körösök Vízügyi Igazgatóságánál tölt be. Amíg Pásztor Sándor Bukarestben lesz, helyét Imre István veszi át a vízügyi igazgatóságon. Pásztor Sándor felidézte, hogy az elmúlt két évben nagyon kevés pénz érkezett a minisztériumtól nagyváradi, illetve Bihar megyei vízügyi beruházások megvalósítására, aminek legfőbb oka a pénzhiány, ezért egyik feladatának tekinti a különböző külső finanszírosázi lehetőségek feltérképezését.

Célkitűzések

Újságírói kérdésre válaszolva Pásztor Sándor felvázolta, melyek azok a Nagyváradot és Bihar megyét érintő projektek, amelyeket mandátuma ideje alatt elő kíván mozdítani. Kiemelte a Sebes Körös partrendezési munkálatainak befejezését Nagyvárad központjában a Szent László híd és a leendő mélygarázs közötti szakaszon. Mint mondta a vízügyi költségvetés már elkészült, tehát nem lehet egyszerűen forrásokat átcsoportosítani egyik megyétől egy másik megyéhez, ugyanakkor a mélygarázst sem lehet megépíteni a partrendezés nélkül. Pásztor Sándor fontosnak nevezte a Párizs patak befedését is, mert csak így akadályozható meg az, hogy a környéken lakók ne a patakot szennyezzék különböző hulladékaikkal. Mint mondta, a Párizs patak befedésének megvalósíthatósági tervei. Pásztor Sándor beszélt a Lesi gát megerősítési munkálatainak befejezéséről is. Ha ez megtörténne, a környék turisztikai szempontból is kiaknázható lenne, jelezte. A politikus elárulta azt is, hogy a vízügyi törvényen is módosításokat kell eszközölni, valamint javítani kellene a szerb-román vízügyi együttműködésen.

Pap István