Passzázsfelújítás

Passzázsfelújítás
Javában folyik a nagyváradi Fekete Sas palota passzázsának felújítása. A munkálatok harmincöt százalékát már befejezték.

 

A Sas palota passzázsának felújítási munkálatairól Dumitru Sim, a felújítási projekt kommunikációs vezetője tájékoztatta szerkesztőségünket, elárulva, hogy már elkészültek a passzázs alatti csatornák, és már leöntötték az alapzatot is, emellett pedig a kupolában lévő világítótestet is felújították.

Dumitru Sim a továbbiakban elmondta, hogy néhány nap múlva, amennyiben az időjárás engedi, megkezdődik a mozaik terrazólapok elhelyezése az előkészített padlózatra. Aláhúzta, hogy a Sas palota bejáratait nagy fóliákkal fogják lezárni, hogy a passzázs belsejében biztosítani tudják a minimum 12 Celsius fokot, ugyanis a mozaiklapok megkötéséhez szükség van a megfelelő hőmérsékletre. Abban az időszakban, amikor a mozaiklapokat lehelyezik, az épületben lakókon kívül senki nem mehet majd be a passzázsba. Sim tudatta, hogy a mozaiklapok megkötéséhez minimum hetvenkét órára van szükség, így a lapok lerakásától számított hetvenkét órában az épületben lakók is csak a speciálisan kialakított pallókon közlekedhetnek majd. Sim tudatta azt is, hogy a három bejárat rácsos kapuit is felújítják az épületrehabilitáció keretében. A passzázs felújítási munkájának határideje 2013 júliusa. A projekt összértéke valamivel több mint négymillió lej, melyből a helyi önkormányzat anyagi hozzájárulása 586 ezer lej.

Címkék: ,