Partiumi zenészek találkoztak

Közel másfél ezer magyar ember érkezett a péntek esti bálra. A szerző felvétele
Közel másfél ezer magyar ember érkezett a péntek esti bálra. A szerző felvétele
Péntek este az RMDSZ Bihar megyei szervezete Szőcs Lőrincz prímás aktív közreműködésével hatodik alkalommal szervezte meg a Partiumi Zenész találkozót. A helyszín a Trade Center volt.


„Szuper buli volt”- jegyezték meg másnap többen is e sorok szerzőjének, és teljes mértékben igazuk van. Mintegy 1400 ember érkezett Bihar megye magyarok lakta szegleteiből, hogy felhőtlenül szórakozzon, kiváló előadóművészek által játszott zenére. Lehettek volna akár többen is, ha a tűzvédelmi szabályok és a terem befogadóképessége ezt lehetővé teszi. Mint ahogy az alkalomra kiadott, igényes kivitelezésű képes füzetben olvasni lehetett, a Bihar megyei RMDSZ szervezői csapata annak idején, amikor megfogant az ötlet, hogy hagyományteremtő szándékkal november végén egy nagyszabású, megyei bált kéne rendezni, még nem tudta, hogy milyen lesz ennek a fogantatása. Az azóta eltelt jó pár esztendő, és a sikeres bálok tapasztalata azonban azt mutatja, igény van a minőségi szórakozásra, az együttlétre és a magyar emberek közti találkozásra. A rendezvénnyel sikerült hagyományt teremteni, amelynek- a közösségi igényeket figyelembe véve- immár az ápolása az elsődleges feladat.

Közösségi élmény

A találkozók ugyanakkor közösségi élményt is jelent, hiszen a megye különböző részeiből érkezőknek ez egy jó alkalom arra, hogy régen látott ismerőseikkel, barátaikkal újra találkozzanak. Szép környezetben, jó hangulatban tölthetett el egy estét mindenki, aki jelenlétével és jókedvével hozzájárult a sikerhez.

A bálozókat Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnök, Szabó Ödön ügyvezető elnök és Pete István választmányi elnök köszöntötték „hivatalosan”, majd a meghívottak közt olyan nevek szerepeltek az előzetes terv szerint, mint a Desszert zenekar, Szőcs Lőrincz és népi zenekara, az Elit együttes, a Koktél zenekar, a HaveRock zenekar és Potyondy Tímea, a műsorvezető a nagyszalontai Balázs Anita volt. A hangulat akkor hágott a tetőfokára, amikor Bangó Margit lépett színpadra, nagy csődület támadt előtte, fergeteges volt a fogadtatása.

Ciucur Losonczi Antonius